Restaurant Marina Furesøbad
Restaurant Marina Furesøbad har brugt Bæredygtig Bundlinje-projektet til at gentænke deres forretning og dermed indfri potentialer inden for energi- og materialebesparelser.
Foto: Restaurant Marina Furesøbad
Restaurant Marina Furesøbad har brugt Bæredygtig Bundlinje-projektet til at gentænke deres forretning og dermed indfri potentialer inden for energi- og materialebesparelser. Virksomheden har både arbejdet med energiforbedringer, madspild og mere klimavenlige menuer.
Virksomheden har gennemført et adfærdseksperiment, som har dannet rammerne for nye mål for mere energikorrekt adfærd.
Om Restaurant Marina Furesøbad
Restauranten ligger ved Furesøbad. Den har arbejdet med miljøforbedringer i mange år og er i dag både mærket med Green Key og Svanen. Bygningerne er fra 1974 og ejes af Furesø Kommune.
Virksomhedens grønne potentialer
Virksomheden fik som det første gennemført et energitjek af bygninger og maskinpark og satte dernæst fokus på energirigtig adfærd. Til sidst i forløbet ønskede virksomheden at gentænke deres menusammensætning, så den afspejler restaurantens bæredygtighedsstrategi.
Restauranten kan spare på både energi- og ressourcesiden. På energisiden er der især tale om energikrævende belysning og maskinpark, hvor der er store miljø- og økonomiske potentialer. Her vil en overgang til LED betyde en årlig besparelse på cirka 15.000 kWh. Udskiftning af køleskab og opvaskemaskiner vil kunne give restauranten en besparelse på 47.000 kWh svarende til 11 ton CO2 om året. Virksomheden kan derudover spare 7 procent af energiforbruget ved at få personalet til at ændre adfærd.
Besparelser
Årlig energibesparelse: 81,688 kWh – hvilket svarer til 19,5 tons CO2 årligt
Investeringsbehov: 294.321 kroner
Besparelse: 120.461 kroner
Tilbagebetalingstid: 2,4 år
Årlig materialebesparelse: 2,2 tons – hvilket svarer til 26,5 tons CO2 årligt