Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Folkemødedebat: En retfærdig grøn omstilling for yderområder

16. juni 2023 / 13:00 - 14:30


Skal du på Folkemødet? Så besøg os på H5 (Vandkantsscenen), hvor vi fredag klokken 13.00 inviterer til debat om ”Retfærdig grøn omstilling i yderområder”. Eventet arrangeres i samarbejde med Ren Energi Lolland og den erhvervsdrivende fond Baltic Energy Island og søger svar på, hvordan behovet for mere grøn energi på land kan bruges som løftestang for en langsigtet lokal erhvervsudvikling og vækst i Danmarks landdistrikter.

Debat med blandt andet Landdistrikternes Fællesråd, Klima-, Energi og Forsyningsministeriet, Andel, European Energy, Dansk Industri, Ren Energi Lolland og Baltic Energy Island.

Frem mod 2030 skal vi firdoble produktionen af vedvarende energi på land, så der er behov for at finde store arealer til energianlæg i landdistrikterne. Lolland og Bornholm er to geografier, som længe er gået foran i den grønne omstilling og står overfor store investeringer fra VE-udviklere i de kommende år. Der er samtidig en forventning om, at projekterne skal styrke den langsigtede lokale erhvervsudvikling og ikke blot kompensere for et økonomisk tab eller tab af livskvalitet. Kan de økonomiske interesser fra udviklerne og klimaets behov for enkle og hurtige processer forenes med reelle borgerhensyn og i så fald hvordan? Er reguleringen tidssvarende og har de små landdistriktskommuner de nødvendige ressourcer og den nødvendige indflydelse til at sikre, at deres behov bliver tilstrækkeligt tilgodeset i forhold til kæmpeprojekterne? Arrangementet sætter fokus på Lolland og Bornholm som de to kraftcentre for vedvarende energi i Østdanmark, men debatten har relevans for hele Danmark.
Praktisk information

Tid: Arrangementet foregår fredag d. 16. juni fra 13:00 til 14:30

Deltagere

 

Helle Munk Ravnborg

Forperson

Bornholms Energi og Forsyning

 

Karin Klitgaard

Underdirektør

Dansk Industri

 

Holger Schou Rasmussen

Borgmester

Lolland Kommune

 

Knud Erik Andersen

Adm. direktør

European Energy

 

Søren Møller Christensen

CEO

Baltic Energy Island

 

Knud Pedersen

Bestyrelsesformand

Cerius-Radius

 

Marie Hindhede

Afdelingschef

Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet

 

Sofus Rex

Direktør

Gate 21

 

Rasmus Katholm

Sekretariatschef

Detaljer

Dato:
16. juni 2023
Tidspunkt:
13:00 - 14:30
Begivenhed Kategorier:
,