Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Roundtable: Finansiering med fokus på energieffektivisering og solceller i etageboliger

1. juni 2023 / 09:30 - 15:00

Hvordan kan kommuner og boligforeninger samarbejde om energieffektiviseringstiltag?

Den 1. juni 09.30-15.00 inviterer Gate 21 og RoundBaltic til dialog om energieffektivisering af etageboliger i København og Sjælland. Formålet er at samle nøgleaktører for at diskutere rammer for finansiering af energieffektivisering og etablering af solceller i boligforeninger.

Formålet er at styrke etageboligejeres kapacitet til at investere i energirenoveringer og skabe et tættere samarbejde mellem kommunerne og boligforeninger i etableringen af solceller. Etageboliger udgør en væsentlig del af det byggede miljø i Danmark, og der er et stort energibesparelsespotentiale, som kan bidrage til at reducere Danmarks CO2-udslip. Gennem praksisnær erfaringsudveksling og præsentation af konkrete økonomiske incitamenter og modeller, skal dette roundtable bidrage til at skabe flere konkrete initiativer indenfor grøn energi og energieffektivitet parallelt med at fremme rammerne for investeringer.

 

Dagen byder på to sessioner som tilsammen giver et indblik i erfaringer fra boligforeninger, der arbejder med etablering af solceller samt præsentationer af finansieringsinitiativer:

 

Session 1: Finansiering af energirenoveringer – hvilke muligheder findes der?
Sessionen vil give indblik i forskellige finansieringsmuligheder og initiativer fra kommuner, samt modeller for, hvad det kan koste boligafdelingerne at udsætte energieffektiviseringstiltag. Målet med sessionen er, at kommunerne skal se, hvordan de kan formidle de finansieringsinitiativer og muligheder, der findes ud til boligafdelingerne.

 

Session 2: Etablering af solceller på etageboliger – hvad skal der til?
Sessionen kommer til at introducere løsninger hos boligforeninger og kommuner gennem deling af viden og erfaring om solceller. Sessionen afsluttes med en diskussion om, hvordan kommunerne kan understøtte boligselskabers arbejde med etablering af solceller og øge andelen af solcelleproduceret el i sine boligafdelinger.

Arrangementet afholdes i regi af projektet RoundBaltic og er støttet af Europa-Kommissionens “Horizon2020”

Praktisk information

Tid: Arrangementet foregår torsdag d. 1. juni kl. 9:30-15

Sted: Auditoriet, Gate 21, Liljens Kvarter 2, 2620 Albertslund

Det vil blive serveret kaffe og croissant ved ankomst samt frokost.

Transport: Du kan tage S-toget, linje B, til Albertslund St.  Gate 21 ligger cirka 10 minutters gang fra stationen.
Er du med bil, skal du være opmærksom på, at der er tidsbegrænset parkering flere steder i området. Dog er der fri og tidsubegrænset parkering hos vores nabo, NEXT Vestskoven Gymnasium, Liljens Kvarter 6.

Kontakt

Tale Berg-Nilsen, Projektleder | Gate 21
Telefon: 2490 3426
taw@gate21.dk

Tilmeldingsfrist er 30.maj. Der er et begrænset antal pladser

Program

ved Jesper Lambert Nielsen, konstitueret funktionschef for Grøn omstilling og Klima, Region Sjælland

Diskussionen vil dreje sig om hvordan kommunen kan formidle de finansieringsinitiativer og muligheder, der findes ud til boligafdelingerne og hvordan de som tilsynsmyndighed hjælpe på renoveringsefterslebet i det almene.

V. Birgitte Mazanti Christensen, Boligselskabet Sjælland

Med udgangspunkt i de tidligere oplæg, diskuteres hvordan kommunerne kan understøtte boligselskabers arbejde med etablering af solceller og øge andelen af solcelleproduceret el i sine boligafdelinger.

Detaljer

Dato:
1. juni 2023
Tidspunkt:
09:30 - 15:00
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://podio.com/webforms/20416046/1395806?fields[event]=2463352342

Sted

Gate 21, Auditoriet
Liljens Kvarter 2
2620 Albertslund, Danmark
+ Google Maps