Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Webinar: Erfaringer fra gennemførte ladestanderudbud

26. september 2023 / 13:00 - 14:30

Der er smæk på ladestander-udrulningen, og der kommer hele tiden flere og flere offentligt tilgængelige ladestandere på kommunale arealer. Men hvordan kan kommunerne være med til at sikre, at udrulningen sker hensigtsmæssigt og i overensstemmelse med borgernes reelle behov? 

Den nye lov om infrastruktur for alternative drivmidler, AFI-loven, trådte i kraft 6. april 2022. Siden har kommunerne arbejdet på højtryk for at sikre, at der er nok ladestandere til de flere og flere elbiler. Med august måneds nyregistreringer kommer den samlede bestanddel af elbiler og -varebiler op på 165.670 (elbilviden.dk).

De fleste kommuner er nu kommet igennem det man populært kan kalde for 1. bølge af laderstanderopsætning. Derfor inviterer CPH Electric i Region Hovedstaden, Frederiksberg Kommune og Gate21 i regi af KKR Hovedstaden projektet 100% grønne drivmidler i 2030 til et webinar, hvor erfaringer med såkaldte koncessionsudbud for ladestandere deles.

To kommuner deler ud af deres første erfaringer
Hillerød Kommune og Sydsjællands Udbuds- & Indkøbssamarbejde v. Faxe og Næstved Kommune deler ud af både gode og dårlige erfaringer i forbindelse med de gennemførte udbud og hvordan det har været modtaget af markedet.

Monopoler og skrub af-priser
De to oplæg suppleres af et igangværende arbejde med at afslutte en vidensbank, som er blevet til i projektet Grøn Omstilling Sjælland i Region Hovedstaden i et kommunalt Task Force-samarbejde. Vi vil på webinaret berøre nogle få elementer af indholdet, så som hvordan konkurrenceperspektivet bedst kan indtænkes i et koncessionsudbud, så risikoen for monopoler og skrub af-priser for dem, der ikke har et ladestander-abonnement kan minimeres. Det har i sidste ende betydning for, hvornår borgerne føler sig klar til at tage springet til elbil.  (Der vil senere blive afholdt et tema-webinar i regi af Regions Sjælland, hvor man kan få et mere dybdegående indblik i videnbanken og hvor materialet vil blive delt. Dette vil som udgangspunkt være forbeholdt kommuner i Region Sjælland, som er med i projektet).

Program:

13.00  Velkomst og dagens program
v. Simone Østergaard, Frederiksberg Kommune.Kort status – nyt siden sidst?
v. Kathrine Fjendbo Jørgensen, Region H – Copenhagen Electric
13.05 Grøn Omstilling Sjælland – Foreløbig status for arbejdet med vidensbank om Regions Sjælland kommunernes erfaringer med ladestanderudbud i task force samarbejdet
V/ Henriette Storr Andersen, Poul Smith/Kammeradvokaten.
13.25 Case fra Hillerød Kommune om deres erfaringer med udbud af offentlig tilgængelig ladeinfrastruktur – herunder økonomisk udfald for kommunen

v. Thomas Pelle Hjort, Hillerød Kommune.

13.55 Case fra Næstved Kommune om deres erfaringer med at gennemføre et ladestanderudbud fordelt på 101 lokationer i kommunen

v. Nanna Kaas Lerager, Sydsjællands Udbuds- & Indkøbssamarbejde (SUI)
v. Faxe og Næstved Kommuner.

14.30 Tak for nu

 

Spørgsmål kan forud for webinaret rettes til Kenneth Jørgensen.

Vi glæder os til at se jer.

Om Projektet:
Grøn Omstilling Sjælland, støttet af Region Sjælland, har bidraget til webinaret, som afholdes af VIP-projektet 100% Grønne Drivmidler i regi af KKR Hovedstaden.
Tovholderne i 100 % Grønne Drivmidler er CPH Electric i Region Hovedstaden, Frederiksberg Kommune og Gate 21.

Praktisk information

Tilmelding: Arrangementet er afholdt. Det er ikke muligt at tilmelde sig.

Tid: Arrangementet foregår torsdag den 26. september 2023 kl. 13:00-14:30.

Sted: Online

Kontakt

Kenneth Jørgensen
kenneth.joergensen@gate21.dk

Detaljer

Dato:
26. september 2023
Tidspunkt:
13:00 - 14:30
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
, , ,