Indlæser begivenheder

« Alle begivenheder

Workshop: Sammen om lavbundsjorder

18. december / 09:30 - 13:00

Hvordan kan forskning og folkekirken sætte skub under udtagningen af lavbundsjord?

Udtagning af lavbundjorder er et område i rivende udvikling. Men for at rykke endnu mere, kræver det at vi går sammen og løfter opgaven på tværs af aktører og arealdagsordenener. Dét er netop fokus i en ny ansøgning, der skal gøre det nemmere for kommunerne at prioritere og udvælge lavbundsjorde – og samtænke indsatsen med for eksempel opsætning af vedvarende energi.

Inspirationsoplæg:

Som en del af processen bag ansøgningen inviterer vi nu til en workshop. Her får vi besøg af Folkekirken, der vil fortælle om deres nye GIS-kortlægning af kirkens jord. Det er første skridt i at starte en dialog om, hvad arealerne kan bruges til. Vi får også input fra Københavns Universitet om den praktiske forskning om dialogbaserede metoder til at arbejde med lavbund.

Workshop om de kommunale cases:

Endeligt skal vi også have deltagerne på banen, så vi kan relatere værktøjer og analyser til den kommunale virkelighed og de projekter, I allerede nu kigger ind i og derfor også hvilke cases i projektet, den enkelte kommune vil deltage i.

Baggrund for workshoppen

Workshoppen er en del af et forprojekt finansieret af Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. Forprojektet har som formål at samle forskellige aktører om relevante aktiviteter og cases i en kommende projektansøgning. Vi søger projektbevilling til det endelige projekt i februar 2024 – også hos Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. Det gør vi sammen med interesserede aktører, der kan bidrage til succesfuld udtagning af lavbund.

Praktisk information

Tid: Mandag den 18. december 2023 fra 9.30-13.00

Sted: Gate 21, Liljens Kvarter 2

Kontakt

Hvis du vil vide mere om projektet og workshoppen, er du velkommen til at kontakte

Lotte Lund
Projektleder i Gate 21
lotte.lund@gate21.dk

Tilmelding

Tilmeld dig her

Støttet

Forprojektet Land4Climate er støttet af Interreg ØKS

Dagens program

Offentliggøres snart

Detaljer

Dato:
18. december
Tidspunkt:
09:30 - 13:00
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://podio.com/webforms/20416046/1395806?fields[event]=2657001533

Sted

Gate 21
Liljens Kvarter 2
Albertslund, 2620 Danmark
Se Sted hjemmeside

Arrangør

Gate 21