Kurhotel Skodsborg
Kurhotel Skodsborg har haft fokus på standby på køkkenapparater, energirigtig adfærd samt øget affaldssortering
Foto: Kurhotel Skodsborg
På det over 100 år gamle Kurhotel Skodsborg er der gennem længere tid blevet arbejdet med grøn omstilling. Kurhotellet har for eksempel skiftet til LED-belysning og investeret i en biokværn til at kværne dele af de årlige cirka 24 tons madaffald. Madaffaldet går dermed i dag til genanvendelse som biogas.
Via Bæredygtig Bundlinje har kurhotellet ønsket at sætte fokus på energiforbrug og energiadfærd i deres tre køkkener. Køkkenerne er derfor blevet gennemgået for mulige energibesparelser på køkkenapparater og adfærden hos køkkenpersonalet.
Derudover er der blevet undersøgt potentialer ved øget affaldssortering, da kurhotellet ønsker at øge genanvendelse ved affald fremfor som i dag, hvor en del affald tilgår forbrænding.
Om Kurhotel Skodsborg
Kurhotellet Skodsborg driver tre restauranter med cirka 25 medarbejdere. Derudover har de også et hotel, spa- og fitnessområde og mødefaciliteter. Kurhotellet blev grundlagt i 1898 som badesanatorium.
Virksomhedens grønne potentialer
Hele 103 tons CO2-reduktion kan Kurhotel Skodsborg bidrage med ved fokus på standby på køkkenapparater og energirigtig adfærd samt øget affaldssortering. Ved at affaldssortere papir, glas og plastemballager kan opnås en besparelse på 90 tons, mens energiforbruget kan reduceres med cirka 7 procent i køkkenerne ved blandt andet at sætte fokus på standby-forbrug. Der vurderes dog at være langt mere at hente på adfærd.
I forhold til besparelserne på de forskellige køkkenapparater kan der indføres nemme tiltag med intelligent styring i flere af maskinerne ved standby. Disse tekniske løsninger et lavt investeringsbehov med korte tilbagebetalingstider.
Det er anbefalet, at kurhotellet fremover sorterer sit i dag 105 tons småt brændbare affald i op til syv fraktioner og derfor sikrer genanvendelse af blandt andet papir, plast og jern & metal. Tiltaget vurderes ikke at kræve nogle investeringer.
Besparelser
Årlig energibesparelse: 52.450 kWh – hvilket svarer til 13 tons CO2 årligt
Investeringsbehov på energidelen: 66.000 kroner
Årlig besparelse: 80.000 kroner.
Tilbagebetalingstid: 0,8 år
Affaldssortering: Den årlige besparelse på affaldssortering vurderes til at være 90 tons og 7.812 kroner samt ikke kræve nogle investeringer.