Lolland Kommune har valgt at arbejde aktivt med cyklisme som en rekreativ aktivitet – særligt i og omkring de mange naturområder i kommunen, hvor der etableres gode forhold for og skiltning til cyklister. Kommunen har ikke en særskilt cykelstrategi.

Cykeldata for Lolland Kommune

 

Kommunens areal 886,1 km²
Kilometer cykelsti (eget trace) 71,28 km
Kilometer cykelsti (parallel med veje) 51,43 km
Cykeltures andel af alle kørte ture i kommunen             11%
Cykeltures andel af ture under 2 kilometer 19%

 

Lolland og Guldborgsund Kommuner har sammen udviklet og gennemført projekt ’Naturlandet Lolland-Falster’. Projektet er støttet med 18 millioner kroner fra Nordea-fonden. Blandt meget andet er der etableret et rekreativt netværk af skiltede cykelruter med egen hjemmeside (http://www.naturlandet.dk/cykling) og appen Naturlandet (iOS og Android).

Forskellige cykelruter guider cyklisterne rundt på oplevelser i et netværk, som dækker 1.600 kilometer på kryds og tværs af Lolland og Guldborgsund Kommuner. Ruterne består af snoede landeveje og stier gennem landsbymiljøer, åbne marker og dybe skove – mange steder med havudsigt. På turene er der rig mulighed for overnatning på hoteller, Bed & Breakfast, campingpladser, i sheltere eller på naturteltpladser.

I Naturlandet er der ti oplevelsesruter i Lolland Kommune, der alle er fuldt skiltede og har deres egen folder med kort og praktiske oplysninger på dansk, engelsk og tysk. Ruterne er lavet til dem, der gerne vil “off the beaten track” og opleve endnu mere. Endvidere er der etableret en ny regional cykelrute – Naturlandet Rundt – som er den længste cykelrute på knap 400 kilometer med oplevelser hele vejen rundt på Lolland-Falster i et ottetal – oftest helt ude langs kysten. Naturparkerne Maribosøerne og Nakskov Fjord, samt Naturområde Guldborgsund ligger alle på ruten, ligeså gør en række andre helt særlige og smukke naturområder.

Er cyklisterne til små færger, anbefaler Naturlandet et besøg på ‘Cykeløerne’ i Smålandsfarvandet ud for Nordlolland, hvor de lokale færger bringer cyklister mellem øerne på flerdagesture.

Læs strategien

Læs mere om Lolland- og Odsherred kommunes arbejde med at udbrede et rekreativt netværk af skiltede cykelstier og ruter

Kontakt

Bo Rasmussen, projektleder, Lolland Kommune