Designsprint

Designværktøjskassen indeholder greb, der kan accelerere radikal grøn forandring. I Gate 21 bruger vi designsprint som metode til at hjælpe partnerne med at omstille deres forretningsmodel og drift.

I den grønne omstilling har vi ofte fokus på at optimere og effektivisere eksisterende produkter og services. Det er en fin start, men det store pres på planetens ressourcer kræver radikale forandringer, hvor virksomheder, organisationer og kommuner må tænke sig selv ind i en mere cirkulær fremtid. Det er en fremtid, hvor affald designes ud af produktet, og hvor vi genbruger igen og igen. Her er designsprint en god metode til at udfordre eksisterende mindset, tænke i nye baner og afprøve nye løsninger uden de store omkostninger.

Et designsprint skaber tempo, kreativitet og mod. Vi skaber et rum, hvor vi opmuntrer deltagerne – om det er virksomhedsejere, ansatte, kommunale medarbejdere – til at skrive alle ideer ned. Uden filter og uden forbehold. Og så afprøver vi ideerne i et ufærdigt stadie.

Det handler om tidligt i processen at skabe noget håndgribeligt og få indsigt, der kan bringe ideen videre.

Designmetoder har oprindeligt ’tilhørt’ designerne og afgrænsede kreative udviklingsmiljøer. Men ved at gøre designprocessen til en guidet, nøje udvalgt og let spiselig 4-retters menu, gør vi design tilgængelig for flere – og på tværs af fagområder.

Design for digital og grøn omstilling

En guide til at bruge designsprint i digital og cirkulær forretningsudvikling