Living Labs

Living Labs er levende laboratorier eller showrooms, hvor vi demonstrerer og fremviser nye løsninger 1:1, der hvor de skal fungere. Her er det muligt at ‘sparke dæk’ og se på funktioner ved forskellige løsninger for eksempel i et byrum, på en vejstrækning eller i en bygning.

Kommunernes økonomi er under pres, og ressourcerne skal hele tiden prioriteres og optimeres, så der kan leveres god service til borgerne. Nye teknologier og smarte løsninger tilbydes hele tiden, men det kan for den enkelte kommune være svært at følge med og ramme rigtigt med klassiske udbudsmodeller.

Derfor har vi i Gate 21 siden 2013 arbejdet med Living Lab som metode, så offentlige beslutningstagere og indkøbere kan møde markedet og få konkret viden, overblik og følelse med de nyeste løsninger, som markedet kan præstere – og for at private virksomheder kan udvikle, teste og demonstrere fremtidens grønne løsninger.

Vores største Living Lab – DOLL – overdrog vi i 2021 til den nye klynge for byggeri og anlæg, We Build Denmark. DOLL lever i bedste velgående og er foruden det største showroom for udendørs belysning også det førende Living Lab for digitale by-løsninger.

Men vi har i en stribe andre projekter opstillet og testet flere løsninger 1:1 inden for trafikstøjsbekæmpelse, belysning og mobilitet.