Test, demonstration og skalering

Når vi i Gate 21 skal finde løsninger på kanten af fremtiden, er test og demonstration en kernemetode.

Test og demonstration er for os en metode til at udvikle og samskabe nye tekniske løsninger, nye services eller ny adfærd og måder at gøre tingene på.

Vi har erfaring med at involvere og samskabe med brugerne eller borgerne i hele processen – fra at afklare udfordringen, der skal løses, til at afprøve og tilpasse samt evaluere. Når vi tester 1:1, giver det også mulighed for en tæt involvering og forankring både på politisk niveau og i driften for at udvikle og tilpasse løsningerne til virkelighedens verden.

I en test evaluerer vi den konkrete effekt, den bredere værdiskabelse og omkostninger.

Test og demonstration kan danne grundlag for en større udbredelse og skalering af løsninger enten ved, at de bliver et eksempel og en showcase, ved at udbrede gennem markedet, eller ved at flere kommuner går sammen om at skalere eller om et større samlet indkøb, og endelig kan nye metoder også udbredes i kompetenceforløb.

Test og demonstration har vi brugt i vores arbejde med at udvikle bæredygtige mobilitetstiltag, med energiomstilling, i den cirkulære omstilling og ikke mindst i arbejdet med at digitalisere og anvende data til at optimere drift og skabe energibesparelser.

At skalere og forankre de løsninger, der viser sig gode og modne, kræver, at vi forholder os nøje til balancen mellem at teste og demonstrere nye løsninger og rulle eksisterende, gode løsninger ud. Derfor har vi særligt fokus på at bygge løsninger, der kan skaleres, og på at konceptualisere og formidle værktøjer.