Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Webinar: Stabiliseret jord i kommunalt vejbyggeri

28. marts 2023 / 09:30 - 11:00

Bliv klogere på fordelene ved at bruge stabiliseret jord og genbrugsmaterialer i funderingen og belægningen af kommunale veje, når Partnerskabet for Overskudsjord og Ressourcer inviterer til et webinar den 28. marts.

Det forventes, at vi inden for en kort årrække kan løbe tør for visse råstofkvaliteter på Sjælland —  særligt i Københavnsområdet. Det betyder, at nye råstoffer vil blive dyre.

Råstofferne vil skulle transporteres langvejsfra, når der skal vedligeholdes eller anlægges nye veje. Det bliver dyrt — både økonomisk og for klimaet.

De danske kommuner ejer samlet 95 procent af de danske veje, og bærer 52 procent af biltrafikken. Kommunerne kan derfor med fordel tænke i mere klimavenlige og ressourcebesparende løsninger for deres veje.

Ved at stabilisere projektjord og udnytte affræsede eller knuste materialer til genindbygning i funderingen af vejen, kan der spares på bortkørsel og deponering af afgravede materialer. Ligesom vi kan undgå tilkørsel af nye grusmaterialer, når vejen skal repareres eller ny vej anlægges.

Sæt dig klar bag skærmen den 28. marts, klokken 9:30 – 11:00, og hør hvordan vejdirektoratet arbejder med stabiliseret jord og genbrugsmaterialer i deres anlægsarbejde. Du kan også blive klogere på  det praktiske arbejde med jordstabil og genanvendte materialer fra entreprenørens perspektiv.

Webinaret er målrettet kommuner og kommunale vejfolk , men er åbent og gratis for alle.

Praktisk information

Tid: Webinaret foregår tirsdag den 9. maj 2023 kl. 09:30-11:00.

Det foregår via Microsoft Teams og du modtager link til deltagelse ved tilmelding.

Kontakt

Ricki Christiansen, projektleder
ricki.christiansen@gate21.dk // 31139034

Detaljer

Dato:
28. marts 2023
Tidspunkt:
09:30 - 11:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Online