Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Markedsdialog: Mindre forbrug og mere genbrug af plast i sundhedssektoren

27. april 2023 / 09:30 - 14:00

Vil du være med til at finde løsninger, der kan minimere forbruget af plast og erstatte engangsbrug med genbrug på Region Sjællands sygehuse?

Region Sjælland har sat plast højt på dagsordenen, og sammen med Gate 21 og RUC tester personalet på regionens sygehuse allerede forskellige løsninger til reduktion og genbrug af produkter i brug på sygehusene. For eksempel at erstatte medicinbægre af engangsplast med bægre, der kan vaskes og bruges igen og igen og reduktion af lejepapir til forundersøgelser, hvor det faktisk ikke er nødvendigt.

Nu skal vi videre på rejsen og er klar til at kaste os over andre løsninger og nye produktkategorier.

Derfor inviterer Region Sjælland, Gate 21 og RUC nu offentlige og private aktører til en markedsdialog om håndtering af plast i sundhedssektoren. Her stiller vi skarpt på, hvordan vi kan sikre omstillingen til et mere cirkulært og bæredygtigt indkøb og forbrug af medicinale plastprodukter i sundhedssektoren.

Det sker den 27. april, klokken 9:30 – 14:00.

Dialogen stiler mod øverste led i affaldshierarkiet, hvor fokus er på at sikre en cirkulær omstilling gennem udviklingen af nye produkter med komplimenterende nye designs til reduktion og genbrug.

Dagen henvender sig til de offentlige og semi-offentlige indkøbere og miljømedarbejdere, som ønsker konkrete eksempler på, hvordan plastindkøbet og forbruget i fremtiden kan håndteres. Vi inviterer også private leverandører af sundhedsprodukter og services, som ønsker indblik i hvilken retning udviklingen går mod. Der vil være mulighed for netværke og samudvikle nye indsatser til afprøvning.

Praktisk information

Tid: Markedsdialogen foregår torsdag den 27. april kl. 09:30-14:00.

Sted: Auditoriet, Gate 21, Liljens Kvarter 2, 2620 Albertslund

Transport: Du kan tage S-toget, linje B, til Albertslund St.  Gate 21 ligger cirka 10 minutters gang fra stationen.
Er du med bil, skal du være opmærksom på, at der er tidsbegrænset parkering flere steder i området. Dog er der fri og tidsubegrænset parkering hos vores nabo, NEXT Vestskoven Gymnasium, Liljens Kvarter 6.

Kontakt

Camilla Raagaard Ernst
camilla.raagaard.ernst@gate21.dk

Program

Vi byder velkommen

ved Jesper Lambert Nielsen, konstitueret funktionschef for Grøn omstilling og Klima, Region Sjælland

ved Mads Ohland-Andersen, projektleder, Gate 21.

Præsentation af væsentligste indsigter og resultater fra konkrete indsatser om at reducere og udskifte engangs- med flergangsprodukter på forskellige afsnit på Slagelse Sygehus.

ved Kristian Syberg, lektor, Institut for Naturvidenskab og Miljø, Roskilde Universitet

Fagligt indspark om potentialet og de miljømæssige gevinster ved at introducere flergangsprodukter, samt perspektiver for barriererne for omstillingen i værdikæden.

ved Mads Ohland-Andersen, projektleder, Gate 21.

Præsentation af væsentligste indsigter og resultater fra konkrete indsatser om at reducere og udskifte engangs- med flergangsprodukter på forskellige afsnit på Slagelse Sygehus.

ved Eva Tansem Andersen, bæredygtigheds- og udviklingschef, ABENA A/S

Hvordan arbejder ABENA hen mod cirkularitet i produkter og i udvikling af virksomheden sådan at vi nedbringer aftryk i hele livscyklussen? Praktiske eksempler på kategorier i omstilling og samarbejde med offentlige virksomheder.

I grupper arbejder deltagerne sammen om at generere ideer til at accelerere overgangen hen mod nye flergangsprodukter på sygehusene samt foreslår nye partnerskaber til demonstration og afprøvning.

Vi runder dagen af med at introducere deltagerne til en Prototype Challenge, hvor Region Sjælland lige nu er på jagt efter ideer til, hvordan fremtidens medicinbæger skal se ud. Vi lancerer krav og kriterier for deltagelse for private virksomheder.

Mulighed for at blive og netværke efterfølgende. Du kan også skrive dig op til kommende offentlig-private samarbejder alt efter interesser og ønsker.

Detaljer

Dato:
27. april 2023
Tidspunkt:
09:30 - 14:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Gate 21, Auditoriet
Liljens Kvarter 2
2620 Albertslund, Danmark